Rikssegling 606 Stora värtan

Helt klart är varken Janne/Jag eller Patrik/Malmen nöjd med båtfart. Vi har bra fart i medvinden och där tappar vi inte mycket. Patrik/Malm var klart bäst EBK i helgen. De kom 12 (23) vilket är godkänt, men de vill mer. Simon kom 20(23), Janne/Mårten 21(23) vilket vi inte är nöjda med. Simon gjorde dårliga starter och kom efter redan från början.

Janne/Jag saknar fart på kryssen och sedan tappade vi båtar under rundningar då vi seglade endast med ett förfall. Det innebär att vi var tvungen att ta ner focken byta fallet till spinnaker sedan hissa upp spinnen och spinnan fastnade alltid i det nertagna focken.

Men det är ingen ursäkt att vi inte gick tillräckligt bra på kryssen. Allt för ofta tappar vi båtar på sämmre genomföra kryssar. Vi har mycket mer att lära oss för att kunna klättre från botten i 606 klassen.

Nu siktar vi fram mot 606 KM på Ekerö och då med en båt som skall fungera prickfritt. Vissa justeringar måste göras i båten.

/Mårten