Kontaktlim.

Kontaktlim är inte roligt att få bort i en hel båt. Fredags började jag testa att få bort kontaktlim i båten. Tre dagar senare undrar jag fortfarande. Hur får man bort kontaktlim? Jag har testat Limtvätt, Rödsprit, Ren bensin, vinkelkap, potatismjöl, borrmaskin med stålborste. Kontaklim har en undlig förmåga att ha olika egenskaper. Man sliter på en plats sedan går man över till nästa för att lite senare återgå till första platsen. Man bli helt enkelt inte klar med någonting utan men mer eller mindre tunnar ut klistret på väggar och tak. Vissa partier kan man dra bort andra är mer eller mindre helt hopplösa. På söndagen hade jag ivarjefall kommit fram till hur jag vill arbeta.
Med 100% finns det säkert bättre lösningar.

Jag använder potatismjöl och borrmaskin med stålbortste. Blir kistret på väggen kladdigt är det bra att tillsätta mer potatismjöl. Tillslut för man väggen ganska ren. Jag har nu arbetat ca 20 timmar på min nötning och är klar med ca 70% av ruffen.Till slut kommer jag tvätta allt med Limtvätt.

Båten är nu förövrigt avklädd det som går. Rutorna är väck för att få bort mattor invändigt. Delar som kan bearbetas under vintern hemma har Göran tagit hem. Jag och Niklas kommer arbeta mer i båten i vinter så länge vädret tillåtar. Snart är det dags för uppbyggnad av den nya båten. Det har blivit lite mer jobb än jag hade trott från början och det är nog PI son gäller även för detta projekt.

/Mårten