Kommentar torsdagssegling 1/9

5 båtar kom till start, Mårten på 606, Peter, Bosse och Alex också 606, Tomas och Stig på den sista 606’an, Uffe med Hanse 430e och Lars, Anders och Janne på Carrera. Tomas svar ansvarig för banan som lades med en länsstart utanför hamnen mot Sturehov, vidare till gula vid Norsborg och åter till start. Sedan en extra vända ner till Sturehov med retur till mål. Det blåste en svag nordlig vind, precis tillräckligt för att fylla spinnarna.

Mårten gjorde den bästa starten medan Bamse (Peter, Bosse och Alex) nog gjorde den sämsta. Vid Sturehov trasslade Mårten med Carreran medan Tomas/Stig, Bamse och Uffe hade en intressant rundning med bara decimetrar mellan Uffe och Bamse. Bamse tog ett kort nordligt slag för att komma loss från Uffe vilket lönade sig. Till Norsborg hade vi gått bättreän Tomas/Stig. Carreran och Uffe gick som tåget upp till rundningen vid start medan Bamse tog in stort på Mårten, i allafall fram till vindskuggan från Fantholmen. Mårten körde spinnare här medan Bamse avstod vilket lönade sig. Tyvärr så skar Bamse in i vindskuggan lite för mycket och tappade sedan igen upp till start rundningen. Även Tomas/Stig gjorde ett bra ben. De körde spinnare, men höll en lite lägre kurs upp till Fantholmen. Andra benet ner till Sturehov var ganska odramatiskt.

Efter andra Sturehovsrundningen var frågan ur långt österut man skulle gå innan man slog för att hålla upp mållinjen. Här gick Carrarna för långt och var nära att tappa en placering på det. Tomas/Stig tog en halvchansning och slog upp direkt efter rundningen och klarade att sträcka hela vägen in i mål.

Idag häll vi oss runt timmen på seglad tid vilket är målet på kvällsseglingarna. Detta är extra viktigt nu på höstseglingarn när mörkret lägger sig tidigare.

Resultat:

  1. Mårten
  2. Peter/Bosse/Alex
  3. Lars/Anders/Janne (med endast 7 s till Tomas/Stig!)
  4. Tomas/Stig
  5. Uffe

Detaljerat resultat hittas här.

Vi ses nästa torsdag // Alex