Torsdag 100909

Torsdags Segling
För en gångs skull hade vi lagom med vind, inte för mycket inte för lite, det tyckte iallafall jag med ensamsegling i 606 som referens.
När vi kom ned blåste det mer och jag vet om det var det som gjorde att samtliga båtar längre än 6,06m valde att köra utan spinnacker. Detta var naturligtvis en nackdel, med nära på oslig vind och lång undanvinf från Rödskörs pricken ned till Sturehov.
Banan var Start utanför EBK, kryss ned till gula Norsborg, vidare kryss (fast med en lååång bog) till Rödskärs pricken, läns Sturehov, halvvind start-mål, kryss Norsborg och läns in i mål.
Tyvärr var det missförstånd angående banan och Uffe som låg längst fram seglade en längre väg. Det aktualliserar förstås frågan igen om att använda standard banor eller åtminstående göra banbeskrivningarna tydligare. Det var ett tag sedan det hände, men är alltid lika tråkigt när missförstånd uppstår.
606orna hade givetvis fördel av att köra med spinnacker, men Hasse/Kenta visade att det går utan också utan. De segalde fint med nya focken och slutade 3a och var tidsmässigt bara halvminuten upp till seger. Mellan 606 var jämn kamp hela vägen in på målinjen. Det hans med flera platsbyten, styrbord babords sistationer och försök till taktisk segling som ledde vunnen eller förlorad mark. I på målrakan leder Peter/Bosse/Alex med ett par båtlängder före mig. Dock är det lite vind alldeles innan mål och de stannar upp och jag kan hinna ifatt bakifrån. Dock kommer jag inte om och blir 1m efter i mål.
Nu tar vi nya tag mot KM !