Watski2Start del 3

SItter nu i Oskarhamn, efter en jättefin segling över från Visby en sådan där segling som gör att mna gärna seglar fler havsrace. Lite trickigt med vindvrid så som det skall vara. Allting höll, tid att äta och vila utan att må illa.
Tyvärr tog fixandet i Visby lite för lång tid så vi missade starten med ungefär 5 minuter, men så kan det gå. Kryss med nylagad Genua. Gennakern och dess all snören i ordning igen. Nya väder prognoser och rutter inlagda i datorn. Det känns som det går riktigt bra högt och fort i riktning mot Västerviks angöring. Korsar havet till västervik med bidevindsegling och ett fåtal slag i vridena och kommer fram dit efter 7 timmar, faller av direkt ned mot Blå Jungrun, vind runt 10 m/s vi forstätter med genua och struntar i nylonet denna gång så vi blir passerade av ett fåtal båtar, det tar vi tillbaka på bidevindseglingen in mot Oskarhamn. Vi anländer Oskarhamn 04:17 och det känns perfekt. Pricken över i blir dock korvgubben som säljer korv kl 04:30. Den vurren satt som en smäck sedan ner i bingen och har nu sovit 4 timmar. Ätit frukost och nu skall vi straxt åka ut till start i etapp 3 106 distans fågelvägen men det kommer bli bondkryss i avtagande vind. Ser ut som vi skall start i runt 8/ms och gå i mål i stiltje någon gång i morgon.
MVH
Leffe