watski2star del 4

Hej igen trodde vi kanske skulle varit i mål nu… Rundade Dahlen för 1.5 timma sedan och har fortfarande 300 m kvar till Kränkan. Kapten tor det tar ungefär en vecka att åka dit så då förstår ni hur mycket (eller lite) vind vi har just nu.
Vi startade som vänta i c:a 8m/s så ökade det kanske lite så vi pillade in ett rev och satte igång den långa kryssen upp mot Gustav Dahlen från Blå Jungfrun. Det känns som det gick rikigt bra men det är svårt att kryssa på natten när man inte ser sina segel utan helt måste segla på instrument. Tror kanske vi leder fortfarande i vår startgrupp men nu är det oerhört stressande att i princip ligga still och se en hel räcka segel torna upp bakom oss på vägen in mot Oxelsösund.
Traditionsenligt bjöd skepparen på en Whiskey vid Dahlen, dessutom har långkalsonger fleece underställ mösssor och vantar ersatts av kortbrallor och T-shirt. Som vanligt var det skitkallt ute på havet i natt och alla värme kläder kom till användning. Kryssen i sig var ganska lugn och båda två har fått sovit in 4-5 timmar så bortsett från att vi i princip står still så är humöret på topp.
Måste också passa på att berömma båten. En fantastisk seglare som funkar alldeles förträffligt bara det blåser. Tar vågor mycket bra om stryrman inte är helt på och känns helt enket snabb, trygg och stabil, grattis till Familjen Suhr.
Tror kanske att det är färdigbloggat för denna resa så tack för visat intresse.
MVH
Leffe & Uffe