EBKare i farten igen.

När de flesta börjar packa ner båtarna är några ute och seglade i helgen.

Div 1.

Vi fick ett ungdoms team att hänga på och Segla Div 1 den sista delseglingen. De körde med 4st C55 och de körde 3st ombord. Det var en endagars regatta på samma upplägg som allsvenskan. De gjorde en bra regatta Teamet bestod av Magnus, Emma och. Lukas

Tack att ni representerade EBK.

J/70

Tyvärr kom bara en av tre båtar iväg. Det började bra i den måttliga vinden med en 5 placering av 18 båtar. Sedan ökade vinden och inget stämde i båten vi saknade fart och höjd i båten, tror jag. Frågan är om alla beslut är fel beslut, kan det vara möjligt eller är det något som saknas? Lördagen gick vi tidvis riktigt bra på undanvinden. Söndagen gick vi rätt väg en bog av 6 möjliga. Jag tror vi har för dålig fart och/eller höjd på kryssen. Vi gjorde en del märkliga manövrar på banan och broacade minst 3 gånger. två gånger ordentligt. Vi såg ut som ett nybörjar gäng. De 5 sista seglingarna är inte som jag egentligen vill avsluta säsongen med. Ju sämre vi gick desto sämre vart mitt humör. Det är inte roligt att sitta på kanten på båten och veta att det bästa man kan göra är att hänga ner båten. Man känner sig hjälplös och värdelös. Detta är det tråkigaste med J/70 segling. sitta still på kanten och inte bidra på annat sätt än att vara en stor klump.  Jag vill mer än jag kan tillföra. På söndagen var vi sist från start till mål. Någon båt var väll kanske bakom oss. Det är inte roligt att trimma gennakern när man broachar. Är man värdelös eller är det något annat? Hårdvind och J/70 hur seglar man, vikten hade vi nog bra i båten, Då återstår det endast två grejer. Är det trimmet eller/och styrningen som är fel?

Varför broachade vi nu när vi inte gjorde det i Norge med betydligt hårdare vindar? En orsak kan vara att vinden vred ganska mycket i vindbyarna och vi var inte tillräckligt upp märksamma på detta?

Janne och Jag är världen mest erfarna blåbär.

Ska jag bli bättre i J/70 i hård vind måste jag ut och styra för att känna hur båten upp för sig i hård vind. Att sitta på railen lär man sig inget på.

/Mårten