EBKare i farten i helgen.

Ännu en stor helg för flera EBKare i sina båtar.

SM Starbåt:

Jonas seglade för EkBK och var 5 (26) båtar vilket är en fin placering.

Resultat

Grattis Jonas.

Nordic yachts open:

Shorthand segling. Fyra båtar var det EkBK ombord. Elin seglade med Karolina i en Comfortina 32. Leif och Kristina seglade sin nya båt i sin första kappsegling Elan GT5. David och Mårten körde Davis Nova. Simon körde med Niklas i en Elan 350.

Vår berättelse i Novan:

Vi var 3st Novor till start. Troligtvis var de de två just nu vassaste novorna och vi. Ola har köpt en väldigt framgångsrik Nova och Segelmakaren Pär har gjort ordning en båt i år och har mer segel än vi andra. Vi startade mellan de andra och redan efter 10 minuter hade Pär kommit ifatt. Vi hade svårare mot de andra när vinden lättare ut. När vi alla satte spinnaker körde vi alla tr lika fort. Sedan vart det kryss och vi tappade 30-50 meter under kryssen på Kanan. Sedan gick vi in i områden med svaga vindar och där drog dom ifrån och kampen mot de andra var över. Vi kom aldrig ifatt utan vi började segla mot andra och tog båt efter båt. NF:arna var svåra och men vi kom ifatt 2 av tre stycken. i början på sista bogen kom en Seascape 27 om. 50 m innan mål kom en större one off ”Mathril” om medans vi tog en NF. Vi kom in som 7 båt efter de båda Novorna som var 1, 2. Vi hade bättre förutsättningar än storbåtar då vinden vred mot syd under racet och vi kunde segla kortare väg. Det var bra förutsägningar för NF och Nova denna dagen. På kvällen var det regatta  middag och mingel. Roligt att prata med många andra seglare. Efter omräkning av resultat behöll vi våran 7 placering.

Vi förlorade mot Novorna men placerade oss bra totalt.

Resultat.

/Mårten