SRS Drivning vol 2. 180906

Det började bra med lätta vindar och de avtog helt på slutet.

Janne började bästa och kom iväg bra och lyckades med att J/70 slå framför oss så vi tappade i Novan, Vi tappade när vi slog bort. Första medvinden som var en halvvind till slör tågade Janne på tätt följd av Team Gullan. Firsten lurade oss och tog vår vind i början på medvinden. Så vi tappade ordentligt på medvinden. Nästa kryss var Janne co. lång före oss andra och vinden började avta. Vi tog ifatt på kryssen en del vi tappade förgående undanvind. Nästa varv ökade avstånden men Janne passerade mål ca 47 minuter så det blev ett var till. Mitt under kryssen tog vinden slut och vi drev runt banan.

Vi kom ifatt och om de andra båtarna men hade lite otur i slutet och Janne gick över mållinjen några meter före oss. Tyvärr hade 120 minuter gått så seglingen vart avblåst. Team Gullan visste om detta och avbröt seglingen efter 120 minuter.

Vi gick bra på kryssarna men tappade på undanvindarna.

Åter en vindfattig historia på Kyrkfjärden.

/Mårten