SRS EBK 160818

Äntligen får delägare Anders möjligheten att kappsegla sin båt.

Vi fick med Tommas Furrer som rorsman denna dagen och Anders och Jag kappseglade. Janne är just nu i Indien.

Vi började uselt men en tveksam start då Tommas inte har koll på båtens pr4estanda och slår bort för att slippa kolission. Vi kan iväg sist i starten men får bra spår på kryssen och kommer ifatt övriga båtar. Vi kryssar snabbast tillsammans med Kentas Dominant racer denna dagen. Kenta rundar först tätt efter runder vi och den andra J/70 kom efter rejält. på Gennaker seglingen åker vi ifrån Kenta och seglar helt jämnt med Nicklas stora familje racer. Vi rundar först vid nästa mäsrke och har fått en lucka till Kenta. Nästa kryss seglar vi och Nicklas lika snabbt och rucker ifrån Kenta och J/70. Sista gennaker seglingen seglar vi ifrån alla och vinnar denna kvällen 40 sekunder före Kenta.

/Mårten