SRS 160811

Janne hade idag fått sent förhinder på jobbet och kunde inte segla.

Men i klubben kom Uffe ner och han vill hänga på och segla J/70. VI startade bäst men fick ingen höjd på kryssen jämfört med de övriga båtarna. Jag hade järnblödning och glömde att spänna fockskotet i lovart och vi hade kicken allt för hårt ansatt. Uffe fick inte till storen och var frusterad och hade svårt att segla med våran fock som har dårliga tilltails. Första kryssen var vi före den andra J/70 men efter Kantas Nya båt. På medvinden gjode den andra J/70 bra väg val och gick ifrån. Sedan földje en brant slör och vi var hack i häl på andra J/70 före de andra båtarna. Vid nertagning stanade den andra J/70 upp och vi bestämde att ta ner gennakern sent och hade funderingar på att gippa med gennakern uppe. Sent upptäcke vi att det var fel beslut och i rundningen gick nertagningan inte alls och vi blir stående och driver på rundningsbojen samtidigt som jag kämpar med gennacker. Efter straffet var vi långt efter J/70 och andra båtar är i fatt. Sedan gick vi bättre och häll farten mot andra J/70 efter vi har släppt kicken och fått till trimmet. I kom 3(7) båtar.