Seapilot2star 2014

I år var det tre EBKare som seglade 2Star i två olika båtar. Uffe och Leffe i Uffes Hanse 430e och Patrik i sin Arcona 400. Båda båtarna genomförde tävlingen även fast det skulle vara hörd Nordvind under seglingen. Tävlingsnämnden tvingade alla att köra utan undanvind segel minst en etapp. Det gjorde att det blev hättsig debatt på www.blur.se om detta. Alla deltagare uppsaktade inte detta. De gjorde som vanligt tre etapper Oskarhamn-Visby, Visby-Orskarshamn, Orskarshamn-Oxelösund. Jag kan tänka mig att det var gugit på havet från rådande nordvind. Slutplaceringen om jag uppfattar rätt kom Uffe och Leffe på en 10 placering och vad jag förstår på SRS seglade utan undanvindssegel och endast fock. Patrik som körde med genua SRS kom på en 41 placering. 98 segelbåtar genomförde hela seglingen. Grattis till en bra genomför segling. /Mårten