gullviverallyt 2014

Nova väder. I elfte timmen ville Kenta ta bort spinnakern då vädret skulle bli hård. Jag tvekade då det är roligare med spinnaker. Detta beslut var helt avgörande för vårat resultat denna helgen. Gullivan är ett familjerace med många bra och fina båtar och dessa båtar är flertalet inga semesterseglare med standardsegel. Lasse och Janne valde bort spinnakern vilket inte var helt lysande sett efteråt. Två dagar var det 90% spinnakersegling. Kenta och jag kom totalt trea efter fyra dagars segling på serien 5, 2, 19, 8. Lasse och Janne kom 49 plats. Vi hade tur att vinden passade oss tre av fyra dagar. Det räcker inte med skicklighet på en sådan tävling för att få en pallplats. Sista dagen kunde vinden ha vridit 30-40 grader åt fel håll och vips kunde man inte utnyttja spinnakern. /Mårten