606 måndag 3/6

SMHI lovade regnskurar men tack och lov hade de inte alltid rätt.

Kvällen startade lite svalt men vädret blev bara bättre och bättre under kvällen. Efter seglingen var man faktiskt ganska svettig. Vinden var N-NO 2-9 m/s.

Vi var 4st båtar på vattnet efter ett sent avhopp. Janne och Jag seglade min tävlingsbåt vilket var skoj. Vi seglade först på en krysslänsbana med spinnaker målgång två race och två varv, sedan seglade vi en längre spinnakerbog och kryss i mål och ett varv. Det var ritkigt svårt att kryssa i mål vi tappade nog hela tiden innan mål antingen på höger eller vänster sida. Svårt men roligt. I kväll var åter Patrik, Malmen som seglade bäst och tog två spikar, själv tog vi en spik men flest andra platser. Fam. Westh tog två spikar och Niklas och Lars som seglade juniorbåt hängde på och hade en andra plats som bästa resultat. Sista seglingen i sista kryssen var vi före Patrik men vi slog lite långt ifrån dem och de fick ett litet lyft och fick rätt till väg och kunda ta oss i mål med en halv båtlängd. Dårligt planerat avsluting av oss. Roligt är att ingen båt har extremt mycket bättre fart än övriga, Men vi hade betydligt sämre höjd på ena bogen och orsaken var att jag inte hade kollat upp skotpunkten som var framflyttat 6cm. När jag flyttade bak skotpunketen gick vi bättre.

Kvällen var rena propagande för segling på Kyrkfjärden.

Hoppas att vi blir många båtar även nästa vecka.

/Mårten