Magnus ”Mange” Olsson har gått ur tiden

Magnus ”Mange” Olsson, en av Sveriges största seglare har gått ur tiden. Han avled på Lanzarote i sviterna efter en stroke som drabbade honom på natten mellan 16-17/4. Våra tankar går naturligvis till hans familj. Mange var på Lanzarote i egenskap av mentor och coach för Team SCA som satsar med en kvinnlig besättning till Volvo Ocean race 2014/15. Där har de sitt träningsläger tack vare stabila vindförhållanden, det blåser nämligen nästan alltid. Vi var många på klubben som fick uppleva Mange som entusiasmerande föredragshållare då han var inbjuden till klubbens höstfest 2009. Den gången berättade han om framgången med Ericsson Racing Team och om lyckan att vinna det längsta benet i tävlingens historia trots att de startade 6 timmar efter övriga båtar. Det var inte många meningar som avslutade utan att ha garvat minst en gång i. Mange Olsson blev bara 64 år. Segla i frid! Alex Barnard