Gävle

Gävle bjöd allt i väderväg.

Lördagen:

Utan 23 anmälda båtar kom endast 16 till start. Min och Simons gamla båtar var där. Roligt att de används. Första dagen var det soligt och svaga vindar. Vid 11.tiden var vinden obefintlig och ökade sakta till 3m/s under eftermiddagen. Första starten missade vi och kom efter från början. Sedan seglade vi upp halva fältet. Banan var kort och det var trångt i alla rundningar. VI kom 8 efter två diskades framför oss. Andra racet kom vi fel i en rundming och tappade halva fältet. Så här höll vi på denna dagen. Tillräckligt bra fart i båten men vi gjorde ett misstag per race vilket straffade sig. Startlinjen var väldigt kort och det vart lika trångt som SM-starter. Vi har kört allt för lite i år och det märktes. Vi kanske är lite för snälla i rundningarna.

Kvällen avslutades med en regattamiddag och trevligt sällskap.

Söndagen:

Regn och åtar regn som ökade hela tiden. Det blåste mycket och byigt och vinden ökade under förmiddagen. Första racet fick vi utterplats i en rundning och tappade fem båtar. Andra racets gick vi bra efter en sämre start. Vi hade bra fart i båten och vi rundade som trea efter kryssen. Under spinnakern så kom det väldigt kraftiga vindbyar och tre 606 välte bl.a 420 som ledda de provade på att gippa och det funkade inte vi häll nästan på att ramma deras på. Strax efteråt tog vi ner spinnaker. På kryssen upp efter göran sade till mig att vi ska skulle bara komma i mål gick bommen tvärt av och vi var tvungna att avsluta vår medverkan i regattan. Vi låg på en tredjeplats när bommen gick av. Sista racet hade många gett upp och det var endast 7st som startade. När vi kom in var man kall och genomblöt.

Till slut kom vi på en 10(16) placering då vi fick räkna en DNF.

/Mårten