Torsdagsseglingen 20/5

Till kvällens segling kom det 7 båtar. Då vi bjöds på svaga vindar, ca 3 m/s och avtagande, blev det en kort triangelbana med start utanför Sturehov och rundningar vid gula pricken utanför Norsborg och gröna pinnen utanför Fantholmen.

Janne M tog starten med Hasse Hägner/Kenta strax efter. De flesta drog mot Ekerösidan men Johanx2 samt Robban valde att gå längs Södertörnslandet. Först till kryssrundningen var Janne M men Hasse hade snart passerat. Av 606’orna gjorde Janne/Uffe den bättre starten, men Peter/Bosse/Alex passerade ungefär halvvägs upp till märket.

Det märktes att föret passade Hasse/Kenta (Athena 34) för de gick som tåget mot Fantholmen och vidare till rundningen vid Sturehov. 606’orna gick även de bra på denna del av banan och hade bra häng på stor båtarna vid Sturehovsrundingen.

På andra kryssen splitade 606’orna på sig och nu hade vinden avtagit till knappt krusningar på vattenytan. Janne/Uffe gjorde ett bra vägval, men för att inte förlora 606 striden valde /Peter/Bosse/Alex att bevaka med lovartsfördel. En fördel som förvaltades väl.

Framme i täten fortsatte Hasse/Kenta att ånga på och korsade mållinjen först. Sedan kom Janne M och Lass/Anders som andra klunga och Johanx2 och Robban i en tredje.

För de 4 sista båtarna (kanske fler) snurrade vinden till det lite på slutet och värst drabbade blev Janne/Uffe som efter lång väntan mer eller mindre drev över mållinjen. Ett öde som många råkat ut för vid andra seglingar under vårsäsongen.

Även om det gick långsamt, hade vi en fantastisk kväll på fjärden.

Inofficiellt resultat:

1. Hasse/Kenta Athena 34
2. Janne M Facil 30
3. Peter/Bosse/Alex 606
4. Lasse/Anders Carrera
5. Johan/Johan Banner 28
6. Robban Smaragd
7. Janne/Uffe 606

// Alex