Uppsalala…

Efter en dag med strålande väder och fina vindar…
Nej visst ja det var nog någon regatta i medelhavet som hade det vädret. Vi hade 0 m/s under många timmars väntande på att få starta. Plus ett envetet regnande. Inte jätte kul faktiskt. Man gjorde ett startförsök men man avbröt efter 10 min segling då vinden var på tok för svag. Sedan väntade vi och väntade och väntade lite till. Vi frös som f-n. Men till slut vid två tiden så bestämde man sig för att köra första racet för det dök upp en del vindstråk som gick att segla i. Vi skall försöka starta mitt på linjen men ett vindskifte 30 sek innan start gör att vi inte sträcker hela linjen för styrbord. Så det är bara vackert att slå över till bb och tugga ut på den kant vi egentligen inte ville gå på. Alternativet var att slå tillbaka till SB och gå bakom ett stort gäng båtar. Vi drar en rövare med några andra båtar ut på SB kanten. Inte så bra på första kryssen alls. Vi är sist. Men på sista länsen hittar vi ett fint vindstråk och rycker ikapp och ifrån ett antal båtar. Svårt att segla när tellisarna hänger som ledsna mustacher. Väldigt svårt att se vindens riktning i den milt sagt svaga brisen. Men det var ju lika för alla. Det blev dock bara en segling då vinden var allt för svag för att fortsätta.
Så imorgon lovar de hård vind och mycket regn. Kanon sport man fastnat för så vi tar nya tag då.
/Göran