Vissa grejer borde vara förbjudet att använda.

 Självpollerande bottenfärg är inget roligt att hålla på med när det skall bort. Vi hade löst upp färgen innan med kaustiksoda och tapetklister. Dessutom var båt ny upptagen så färgen var lite mjuk. 4 timmar efter upptagning påbörjade jag arbetet. Först var det arbetsplikt på upptagningen. Sista bottenfärgen kom bort i samband med mörkret kom. När vi tar bort bottenfärg så måste vi ha en presenning på marken. Bottenfärgen som är lite kladdig hamnar både på pressen och mig bland annat i mina stövlar. Inte optimalt ska val denna dagen. De fastnade också under stövlarna på kläderna. Givetvis i mörkret tappade jag mobilen i all färg. Vid 20 tiden var jag klar med all skrapning av båten då hade jag fått bort all äcklig polerande färg och kvar är det spärlager? VC17, Någon grundfärg

När man var klar med skrapningen var det dags att köra hem med min nya bil. Det var helt enkelt det enklaste att byta kläder innan bilen blir förstörd. Väl hemma skulle jag sanera mig men det var långt mycket svårare jobb än jag trodde. För jag började gå omkring hemma och då vart det blåa fotsteg i hela huset. Först vart det en sanering av kläder och stövlar. Nästa sanering av fötter och golv. När det såg bra ut vad dags för sanering av kroppen och avsluta med badkar. Tillslut fick även telefonen en sanering.

Nästa dag första slipdagen. Jag slipade från 12-19 denna dagen och jag han knappt med halva båten. Färgen sliter hårt på sandpappret och man måste byta ofta. Ju tröttade jag vart desto tätare blev det mellan bytarna. Jag använder en slipmaskin som är kopplad till en damsugare. Ca 90% av dammet tar damsugaren. Det är tråkigt att slipa men man måste ta små mål och inte se båten som ett jättestort mål utan decimeter för decimeter. Till slut kommer båten bli klar. Min tanke är att snabbt ta bort all färg på botten slipar ner till gelcoaten. Sedan hoppas jag att kunna fixa kölen i höst då vädret är varmt ute och ska vara det ett tag. Bra att arbeta med en varm köl när kan ska spackla och Måla kölen. Än har jag inte börjat slipa kölen det kommer snart.

Nu tidigt på hösten koncentrerar jag mig först på botten och kölen. Jag hoppas dessutom att fixa till skador på skrovet. Senare kommer jag gå in i båten och försätta att ta bort gammal och ful inklädnad i taket och väggar.
/Mårten