Äntligen på väg

Avsegling från EBK 13 maj

Videofoto: Mattias Barsk

Nu är vi äntligen på väg.

Efter en underbar söndageftermiddag där ett 40-tal vänner vinkade av oss från EBK är vi äntligen på väg. Vi har haft några av de vackraste dagarna man kan tänka sig med lätta vindar och solsken. Första natthamnen var Fifång. En båt där när vi kom men vi var ensamma när vi vaknade till en stilla morgon med morgondopp i solen. Sedan stack vi utomskärs ner mot Arkösund och strax syd om det ankrade vi vid Marö kupa. Då hade vi luftat både fock, code-zero, Gennacker och spinnacker så nu vet vi att alla segel fungerar :-). Ja, idag fick vi till och med använda järngenuan när vinden totalt slocknade innan Fyrudden. Kompensationen för svag segling kom i form av 17 grader i vattnet så vi stannade faktiskt och badade en stund. Nu ligger vi på svaj vid Stora Kalvholmen i Gryts skärgård och havet ligger bokstavligen spegelblank.