Utflykt till Staffa och Lunga

Igår låg vi stilla och gjorde en utflykt till Staffa där vi såg Fingal cave. Vi fick också gå i land på Lunga, den största ön i ögruppen Treshnish Islands, där hundratals Lunnefåglar bor på toppen av höga bergssidor. På vägen såg vi dessutom olika sälarter, örn och hjortar.


Lunnefåglarna har sina bon i grävda tunnlar i lerjorden precis på kanten av stupet mot havet. Några av deltagarna på båten hade teleobjektiv och kamouflagefärgade kläder, så vi trodde att det skulle vara svårt att komma nära fåglarna, men tvärt om, man kom så nära som 1/2 meter ifrån dem, så fotografera med en IPhone fungerade utmärkt!

  
Ön Staffa består av basalt, uppdelad i lodräta pelare, vilket gör att den ser till stor del ut som ett bygge i Lego! Turbåten går tillfälligt in i en liten hamn där man kommer av. Därefter promenerar man längs bergväggen och håller i en lejdare för att komma till Fingal cave. Själva grottan är 85 m djup, 15 m bred, 35 m hög och vattnet definitivt djupt nog för en segelbåt.En reaktion på ”Utflykt till Staffa och Lunga”

Kommentarer är stängda.