Tillbaka i Portavadie (och Tarbert)

Igår gick vi över till East Loch Tarbert, en mysig liten stad med flertalet restauranger. Vi lunchade på ett café, som visade sig ha väldigt god mat och framför allt fräsch.  Beställer man fish and chips på de flesta restauranger i Skottland får man just det, kanske en klick vita böner eller ärter till. Det spelar ingen roll att fisken är färsk och bra tillagad, det blir inte speciellt lyxig känsla. På det här caféet hade de fattat galoppen och serverade fisken med en fin sallad och pommes i en liten burk bredvid. Som  extra topping en liten skål med färska räkor.

Tarbert från inloppet.
På eftermiddagen insåg vi att vinden skulle tillta och att vi skulle med all sannolikhet bli inblåsta nästa dag. Beslutet blev att ta oss tillbaka till Portavadie så att kidsen kunde få en dag på badhuset. Dessutom gillade vi alla SPA duscharna. Det var också mysigt att sitta i baren på kvällen och avnjuta en gin och tonic med en grankvist i (eller var det rosmarin?) ,en lokal specialitet.
Hamnen har en liten historia i sig, från början sprängdes/grävdes hamnen ut för oljeindustrin. Detta var i början av sjuttiotalet. När oljekrisen kom lades projektet ner, men hamnbassängen var redan gjord och arbetarbostäderna nästan klara. Nu står bostäderna  och förfaller som en spökstad. För ca 7-8 år sedan kom ngn på att de skulle bygga hamn och semesteranläggning med restaurang och lägenheter.

Spökstaden, bilden från internet.
Jag och Johanna bestämde oss för att promenera till spökstaden för att titta på den. Det var inte så speciellt långt, men en väldig uppförsbacke i regnkläder gör en varm. När vi väl kom fram så hade de rivit staden för sex månader sedan!!! Fatta, den har stått övergiven i drygt 40 år, sen river de den ett halvår innan vi kommer, utan att säga något☹️

Vi fick vi en bra plats långt in i hamnen, det var bra för mycket riktigt så började det blåsa mycket på morgonkulan. Lite knasiga som vi är tog vi en färja tillbaka till Tarbert för att äta lunch på det fina caféet.


Tarbert är ett litet gammal fiskeläge, riktigt mysigt att strosa runt i. En man på färjan som var på motorcykelsemester med kamrater trodde att AK var en fiskare!!!

Cafélunchen var lika trevlig som gårdagen, barnen tog samma som dagen innan, vi vuxna snyltade på deras mat och en god laxsallad.

Dagens slottsbesök, Tarbert castle. Börjar bli mätt på slottsruiner?Downtown Tarbert, en gata runt viken som är en skyddad hamn.

En reaktion på ”Tillbaka i Portavadie (och Tarbert)”

Kommentarer är stängda.