SRS torsdag den 5/9

Är man trött på egen text….. Då ingen annan verkar ha intresse av sammanfatta det vi gör får jag för 18(20) gången skriva ett referat från våra seglingar. Två referat kommer från Janne örviga seglare hade svårt att fatta pennan. Torsdag sen sommarväder och kyrkfjärden vissade upp sin bästa sida dock var vindriktningen tvärs fjärden och seglingledningen hade inte tid att få ut en boj mot Ekerö så vi kunde endast använda halva fjärden. Ibland blir det givetvis så för alla att man hinner och det är naturligt i dagens stressade sammhälla där vi har jobb, familj som oftast gör före eget nöje. Vad är alla seglare i klubben?? vädret på topp och det finns vind synd att så många goda seglare i klubben inte prioriterar att komma ut och segla. Vinden var god svag till mellanvind och banan nästan en traditionell triangelföljajohnbana. Den hade allt för lite kryssläns för min smak. Jag ansåg tidigt att spinnaker inte lönade sig samtidigt som hela min kropp hade värk efter ha försöka på ett konstigt pass på ett gym för mag och rygg muskler (Något konstigt Engeslk ord var det). Jag hade kanske inte orkat segla spinnaker denna dagen särsilt när vi endast är två ombord. Starten gick bra för tre av fyra båtar Omega30 kom efter och gick ut från Fantholmen medans vi andra gick in. Vi var längst fram i lä och kunda bara segla framåt ibörjan. Men vi kom först till första vridet och seglade ovan Omega 34 och dödade deras fart effektivt. Sedan var det Facil 30 som var ivägen men vi kund klättre och var nästan fria men då slog de bort, tack. Vi kunde slå upp mot rundningen samtidigt gick Omega 30 bra på andra sidan. Vid rundningen hade vi ett övertag mot Omegan 30 på ca 50 meter och det ökade under halvvinden fram till gula bojen. Facil 30 hängde på Omegan bra medans Omega 34 inte riktigt hängde på. Niklas hur ser din botten ut? På medvinden mot mål hade vi fortsatt övertag men Omgen 30 fick vindby efter vindby och tuggade in halva avståndet. Men när man har lägre SRS tal var vi inte extremt oroliga utan var ganska nöjda att vara framför. Under kryssen höll vi Omgen hårtgrepp och de tappade på sämre vind och sämre krysshöjd och vi drog ifrån hela gängen. Ner till gröna hade vi en bra lucka ner till övriga och Facil och Omega hade en intern konflikt som gynnade oss. Sista kryssen upp var det bara att se till att öka avståndet mot andra båtar och medvinden ner valde vi som enda båt att gå där vinden låg andra båtar valde raka spåret. Omega 34 satta spinnaker och nästan han ikapp Facil 30. Efter målgång var det bara att vänta på hur långt efter var Facil 30 som var den ända båten med lägre SRS tal. det var ca 3 1/2 minut och det borde räcka. Detta var en kväll där spinnaker inte var en fördel. Tur att man hade ont i magmusklerna. Resultat Nästa torsdag är den sista segling för i år och då avgörs cupen. Om man bortser från mig är cupen helt öppen inför sista seglingen 2 Göran 6,92 men har en 0.77 som lägsta som kan ersättas med bättre resultat. 3 Janne B 6.77 men har en 0,37 som kan ewrsättas med bättre resultat. 4 Kenta 6.75 får räkna det resultat som blir. 5 Uffe 6.05 men har en 0.53 att ersätta mot bättre, vilket endast funkar om det blir extremt stort startfält samtidigt alla andra gör en dårlig segling. * Kenta ligger nog bäst till han behöver nog endast vara i mitten av fältat och seglar han med Janne kommer Kenta vinna oavsett placering. * Göran måste vinna samtidigt som Kenta och Janne måste komma på undre halvan. *Janne måste segla utan Kenta samtidigt komma föra Göran och en vinst gör givetvis allt lättare. Må bästa seglare vinna och hoppas att de vill försöka vinna och segla var sin båt. /Mårten