SRS premiär

I går fick vi vår kappseglingsprimiär i klubben när seglade en traditionell torsdagssegling i SRS. Vi var 7 båtar vilket är bra då många båtar inte är klara.

Tidigt till Tomas Fürrer kommadot i seglingen med sin NF. Första kryssen kämpade de väl mot Bo Allérts nya Dynamic 43. Det var en krysslänsbana och första kryssen var vinden frisk. Vinden avtog senare under kvällen. Första länsbogen trodde vi att vi skulle komma ifatt storbåtarna men det gjorde vi inte, utan vi tappade distans mot större båtarna. I bakreregionen seglade vi två 606 med spinnaker och en Fenix utan spinnaker. Fenixen tappade inte allt för mycket utan spinnaker. Ofta brukar spinnaker vara effektivt men inte denna aftonen. Andra varvet började Bo Allért få fart på båten på kryssen och drog ifrån medans NF fortsatte att gå bra. Slutet av varvet när storbåtarna fick sämmre vind kom vi nästan ifatt NFen. Men sista kryssen upp minskade vinden efter NF gick imål och då tappade vi igen och vi kom tvåa efter NF:en Nicklas co. komm trea, två minuter efter oss.

/Mårten