Espbtöte KM

Endast 6 båtar till start. I år var det fler storbåtar än små båtar. Fenix och Vi i 606 kom redan från start på efterkälke efter alla höglysare. Första delen av seglingen tappade vi rejält på storbåtarna. Sedan vid vindökningen började vi hänga på. De fyra storbåtarna hade en hård och jämn kamp runt banan.
Uffes i Hanse 430 satsade hårt och körde mycket ginnaker. Tyvärr inte alltid lönsamt men de gjorde allt för att vi andra skulle få en fin upplevelse. De broacade två gånger under sista halvvinden i mål. Friskt satsat tycker jag särsilt när de var en minimal besättning. Roligt att se att båtar försöker att segla optimalt.
Smaragden, Athena och Carrera var nog aldrig mer en minuten ifrån varandera under hela banan. Roligt när det är tät segling. Vi seglade ensamma runt hela banan vilket inte var jätte roligt. Jag hade hoppas på att Peter/Bosse skulle segla 606 och att vi skulle få en utefrån klubben. Efteråt skulle vi ha seglat Nova. Men jag orkade inte tvätta den under innan start. Den har varit still sedan Mariefredseglingen och är rejält skitig under.
Janne och jag vann seglingen med bred marginal efter oss kom Peter/Bosse i Smaragd. Men efter första halvvinden låg vi sist i fältat och det såg inte allt för bra ut för oss. 606 trivs i vinder över 6-10 m/s. Vinden var inte tillräckligt för att vi skulle få upp båten i planing.
/Mårten