606-KM ur en oldtimers ögon.

Så var det dags för KM 606. SWE 248 Bamse med besättning bestående av 2 seniorer, Peter och Bosse, samt en junior Alex, skulle nu ut och tampas på Kyrkfjärden tillsammans med 12 st 606:or. Förberedelserna bestod i en träningssegling, inga regattor eller SM samt några SRS-seglingar på distansbana. Besättningen dock taggad och revanschsugna efter tidigare deltagande.
Starten i segling ett fungerade bra, båtfart helt OK, vägvalen hyggliga , bra harmoni i besättningen och 4:a i mål..
I andra seglingen missuppfattade vi startsignalerna och såg hela fältet starta medan vi låg 30 meter under linjen och tittade på. Detta ledde till en lyckosam babordsstart och snart var vi kapp. Tredje starten långt ned vid läflaggen var verkligen hårig. Vi kunde sedan räkna bort fjärde seglingen och slutade på total sjätteplats med placeringarna 4, 5, 4.
Vi hade en kanonkul dag på fjärden och kan verkligen rekommendera alla att prova entypbankappsegling naturligtvis helst i en 606:a.
Peter för SWE 248 Bamse