Erfarenhet som funktionär

I lördags var jag en av EBK’s funktionärer på Stockholm cup. Vi hade delar av vädretsmakter med oss då det var soligt men brist på vind. På sätt och viss var det skönt med lite vind då jag körde en av två säkerhetsbåtar och det var första gången jag hade de ansvaret. Med i båten fanns Anders Bengtsson från Stockholm seglarförbund.
Det var fantastiskt roligt at se hur dessa unga seglare kude hantera sina båtar. Många låg helt stila precis på linjen vid start i flera minuter. Visst förekomm det en och annan incident men många var det inte. På skadelistan summerades ett klämt finger samt ett huvud som fick en hårdare smäll av en bom.
Jag hoppas vi har möjlighet att genomföra fler arrangemang av denna typ. Men det behövs fler som kan hjälpa till. Olika funtioner kräver olika mycket engagemang. Själv lade jag ner 8-9 timmar. Inte mycket med tanke på att ca 50 barn deltog!
// Alex