Finska Mästerskapen, dag0

Då var man på plats i Mariehamn för finska mästerskapen i 606 i samband med Mariehamns regattan. Andra året i rad för mig i Mariehamn regattan och första gången för Mårten. Denna gång skall blir det fin båt, då vi seglar Mårten/Görans 606 nr836.

Vi anlände med morgon båten från Grisslehamn, vilket var onödigt tidigt i onödan, vi som trodde vi skulle skynda oss till ett TurnUp (eller var det TuneUp Mårten J ), men det var ju inget sådan visade det sig. Nu blev det god tid för en träningsrunda istället. Vi gjorde hella utseglingningen (ca 40min) till banområdet och körde några varv där mot några Ålänska ungdomar som också skall vara med. När vi fått stryk på kryssen tillräckligt av dem, kände vi att det var dags att ladda på annat sätt, så tillbaka till ÅSS och lite pizza och dricka i baren, nu kände vi oss oövervinnliga igen !

Nu ser vi fram mot första start på fredagen. Har försökt tänka på det som vi själva predikade på vårens kappseglingskurs, dvs saker som goda förberedelser. Har vi koll på båten, ja Mårten har ju meckat en del och vi har provat den idag. Har vi koll på vädret, jo vi har ju kollat tidningen (så det ju känns bra….). Mat o Dricka, köper vi imorgon. Så på det hela, om än mycket i sista sekund, vi är förberedda! Så nu ut tidigt imorgon. Först kolla förhållanden, som vindstyrka, vindriktning och startlinje och därefter lägga upp en strategi !

Vi får se imorgon kväll hur det har gått och om förberedelserna var tillräckliga !