Det kom ett mail från Hasse

Som är hemma igen från sin segling nellan södra Portugal och Frankrike

Hej janne mfl, jag kom hem igår em. det har varit helt fantastiskt kul, en ny dimention av segling i vänner sällskap. I ingen vind lyckades jag styra och handskota upp den till 5 kn utan vindkåre. Lite diesel i hög sjö gjorde luftstopp. Seglade utan diesel och gasol, sparade batteri= inga lanternor mm. Blev bordade av Franska Tullen (hårdingar), fick inte köpa diesel, fortsatte, blev bordade av Franska fiskeministeriet. De lev 40L diesel, men vi fick inte med deras hjälp igång motorn, De rekommenderade oss att gå till en bättre och enklare hamn än Le Havre. Seglade mot inloppet och blev hjälpta in, i en hamn med 1600 båtar, av hamnfogden. Vi ska skriva mer om detta på hemsidan. Se vidare; evita.2u.se, etapp 4

Monterades AIS inför etapp 5. Se längst ner på hemsidan sökväg för att se evita/ bara när de har landkontakt tror jag?? Tips; ha startspray/startpilot ombord om ni får soppatorsk!!!! Mvh Hans Athena