Mälarvarvet från en liten båts ögon.

Helt klart är det ingen fördel med låg rigg när det gäller skärgårdssegling i lätt väder och vinden går över öarna,
Många gånger när vi skulle till Drotningholm fick vi acceptera att båtar med högra rigg komm ifatt bakefrån. Vinden kom och försvann och när vi var där var den försvunnen. Det tog ca 40 minuter innan första NF var ikapp. Sedan kom båt efter båt och tog vindarna från oss kortriggade båtar. Peter och Bosse förlorade 13 minuter på oss genom att ha mer otur med andra båtar. Många stora båtar som kom om tog oss i stiltjet. När vi äntligen kom ut till vetig vind kunde vi hålla våran plats. Efter fiskarholmarna på hemvägen passerade endast tre båtar oss Fenix, X99 och Athenan. Sista kryssen seglade vi jämt med Fenix och Maxi999 men fick se oss slagna på mållinjen. De ända bra lågriggade båtarna var Nepparna som fick något bättre vinder i stiltjet än vi.
Det var en rolig segling men när det är lätt vind anser jag nog at man ska ha en sådan segling på mer fritt vatten och inte driva bort till Drotningholm.
/Mårten