190830 SRS-drivning

Vem driver med vem?

Igår var det sagt att vinden skulle vara svag men den drev med oss.

Vi hade vind i 15 minuter. Under den tiden han det inte ske särskilt mycket. Kenta och Johan missbedömde vinden i början och fick starta om och deras dag var förstörd. Vi startade i fjärdeled efter alla J/70 och OE36 jag gjorde en missbedömning av vår fart när vi skulle svänga upp mot starten.

Första kryssen gick J/70 och vi gick jämt och vi är precis efter andra J/70. När vi 4 första båtarna hade rundat första boj och skulle segla halvvind dog all vind ut på hela kyrkfjärden. Omegan och OE36 var inte långt efter i distans men rundade ca 20 minuter efter oss. Kenta som är en klippa att finna vind när den är bort var allt för långt efter för att komma ikapp. När vinden dog låg vi trea efter två J/70 och en var efter. Men vi var mest aktiva att finna vind och gick ikapp och ifrån alla J/70 denna afton. Efter att ha fångat massor med Micro byar gick vi i mål som första båt. Vi var den enda båten som aktivt försökte fånga vinden och de gav utslag denna afton. Sedan om vi har seglat eller ej är osakt. 15 minuter i vind och 1.5h i vindstille eller obefintliga vindbyar. Det vart en mörk kväll på Kyrkfjärden.

/Mårten