Crinnan Canal

Idag har vi äntligen seglat en hel sträcka, även om det var en kort seglats. Dagsetappen gick till Crinnan Canal, som är en ’short cut’ till Clyde. På det här sättet slipper man runda Mull of kentyre, också det beryktat för sina strömmar.


Väl framme gick vi in i en jätteliten sluss, ändå är tydligen denna sea lock den största i kanalen. Eftermiddagen blev till slut solig och fin. Hamnbassängen är helt fri från 3 eller 4G, men som tur var har cafèt sitt wi-fi på under natten, så att det gick att skriva inlägg på bloggen. Hamnbassängen är verkligen en pittoresk liten plats med ett Hotell och ett litet café.


I morgon kl 9.45 har vi bestämt träff med den person från Yot service om ska hjälpa oss med slussarna i kanalen. Vi frågade också om vårt djupgående var ngt problem, men nej, bara håll sig i mitten av kanalen. Men om vi möter ngn? Då blev svaret att den mötande skulle hålla sig åt sidan. Men om den är lika djupgående? Då fick vi inget svar. Om så sker får vi väl lösa det problemet då.