Slusstrappan i Inverness

Idag så har vi åkt upp i vår första slusstrappa (vi har inte gått Göta kanal). Vid Slussen så fanns det två stycken medarbetare som var så vänliga att de ville hjälpa oss hela vägen upp för slusstrapporna. Vi fick god användning av vår fenderplanka som skyddar mot de ’slimeiga’ väggarna i slussen. Det var ju bra med tanke på att vi haft med den hela vägen från Ekerö.


Kanalen ligger högre än tex floden Ness, så istället för att de grävt en kanal har de snarare skottat upp en vall för att vattnet inte ska rinna ut. Det syns inte så tydligt på fotot, men river Ness till vänster ligger ca 10 meter lägre än Caledonian Canal.


Nu ligger förtöjda i Dochgarroch, precis innan man går ut på Loch Ness. Väl skyddad i kanalen, blåser det i byarna över 10m/s. Flera båtar har gått ut och sedan kommit tillbaka pga sjön, så även på Loch Ness kan det vara besvärlig sjö.

2 reaktioner på ”Slusstrappan i Inverness”

  1. Roligt att följa era äventyr! Vi har kommit till Gudhjem på Bornholm och har utforskat omgivningarna per cykel idag.
    Kram till era alla från Lotta och grabbarna

  2. Hej Lasse o Anna
    Va kul att få veta lite om ert äventyr. Det låter så roligt att segla så långt och bara fortsätta bortåt. Jag följer er vidare, lycka till.

Kommentarer är stängda.