Delfiner!

Vi gick från Peterhead vid 13.20 UTC för att få tidvattnet med oss. Lite motorgång men sedan en fin halvvind som varade ända till midnatt. Sen dojade det ur och motorn fich arbeta igen, men bara på lågt varv, för vi ville tajma slack water vid Inverness. Enligt sjökortet så kunde det bli rätt kraftiga races i ett par smala sund. Våra beräkningar utav vattendjupet stämde och vi kunde trots lågvatten passera in med drygt 3 meter vatten under kölen. Hade vi däremot kommit vid spring tide och lågvatten hade det varit tveksammt om vi vågat gå in.

På sista större fjärden såg vi ett större antal Bottlenose dolphins. Det är en population på ca 200 djur som rör sig i Moray firth. De hoppade och simmade på rygg och vinkade, mäktigt! De var tyvärr lite svåra att få med på bild då ljuset var svagt innan soluppgången. Typiskt att detta möte skulle ske just när barnen sov.

Chanonry Point, vid ett av Sunden med kraftiga races, men helt lugnt vid slack water.


Det är lite intressant att den djuprännaman går i ner mot Inverness endast är utprickad i sin fösta del, sen får man gå på Plottern för att inte hamna för långt ut på fjärden där det är riktigt grunt.


Anna är nöjd efter att ha sett delfiner.


En reaktion på ”Delfiner!”

Kommentarer är stängda.