Nu lämnar vi Tysk mark

Vi lämnade farmanburg lördag kväll.
Hade en rätt blåsig kryss mot Kiel. Båten skötte sig fint och vi fick bra balans med stormfock och revad stor. Vi anlöpte inloppet till kielkanalen söndag morgon kl.06.00 tanken var att få gå in i Slussen vid gryningen. Så blev dock inte fallet… vi blev ombädda att invänta några fartyg och sen kom det flera mm. Först vid 9 tiden kom vi in i kanalen. Vi fick slussa med en 26 m lång! segelkatamaran samt några fartyg. Färden genom kanalen var lugn och fin.
Vi slussade ut från kanalen vid Brunsbit söndag kväll. Vi fick nu 3 knops medström och kraftig motvind Sjön blev vad man skulle kunna kalla för mycket intressant när strömmen mötte vinden. (Kallas för ”Races”) Det blev motorgång upp till cuxhaven vilken blev lugnare ju längre ut vi kom. Vi toppade 10 knop över grund i den fina medströmmen = snålskjuts.

Phil har nu mönstrat av och vi styr kosan mot Eddingburg. 


En reaktion på ”Nu lämnar vi Tysk mark”

  1. Ahoy!

    After 10 amazing days onboard Ocean with captain Lasse I left the place to the new crew and joined my family in Berlin for a few days before getting back to Ekerö in July.

    The atmosphere onboard was always at its best despite the wind not really blowing in our favor and I can’t praise Lasse enough for his trust, sense of responsability and all the skills he deploys to run such an adventure. Respect.

    Also it was a great joy to share sailing moments with Göran and Anders, the ideal crew to accompany Lasse accross the north sea.

    Now looking forward to see everyone again at the end of this great sailing tour and best wishes to the lucky following crews, especially to Anna-Klara and the girls!

Kommentarer är stängda.