På Tysk mark (och botten)

Seglatsen över till Fernmarn i Tyskland tog ca 36 timmar. I praktiken var det motorgång en stor del av sträckan eftersom vinden var svag och precis rakt emot. Målet var att nå hamn innan det blev mörkt på torsdags kvällen, vilket vi precis hann med.Två trötta men glada seglare.


Hamnen vi kom till erbjöd endast ett par platser som var stora nog, den vi tog visade sig vara precis på gränsen i djup. Dagen efter visade det sig att med det lilla tidvatten som finns och starka västliga vindar som skulle sänka vattennivån ytterligare var vi tvungna att lämna hamnen mellan kl 16.30 – 18.00, sen skulle vi bli fast i en vecka. Mitt på dagen stod vi i dyn och kunde inte ge oss av. Med en sidvind på 10 – 16 m/S var det en liten planeringsövning som slutade med en lyckad ”raketutskjutning” från vår plats. Nu är vi förtöjda i grannhamnen Burgtiefe som är betydligt större och framför allt djupare.

Bryggan är solfjäderformad, ala Dubai!

2 reaktioner på ”På Tysk mark (och botten)”

  1. Skönt att höra att ni kom loss 🙂
    Imorgon kommer vi och gör er sällskap.

    /Anders

  2. Missa inte att Kieler Woche pågår, skön stämning på land i Olympiabyn och många banor och klasser ute på sjön!

Kommentarer är stängda.