SRS torsdag 1/6

Vädret var hårt men sakta avtagande denna aftonen. När vi gick ut var det kraftig vind. Denna dagen hade vi en gäst rorsman i båten. Magnus Tryselius styrde denna dagen bakom mig och Anders J. Denna dagen var jag stressed av ett trasigt internet i mitt hem och var sen till förberedelserna av båten. Råga på allt glömde jag nycklarna till båten och jag hade tyvärr ingen kontroll på tiden. Anders hade synkat tiden med fröken ur. Min klocka brukar dra sig och den måste man kolla inför varje start. Vi gjorde en kanonstart och inga andra var med. Vi tittade bakåt och de andra var jätte sena.

Vi har en liten aning att något kan vara fel.

Vi körde på och seglade fantastiskt bra. Göran kom ifatt på kryssen och vi om honom på medvinden. Vi var aldrig långt från varandra. Den andra J/70 tappade rejält på första kryssen och var ordentligt efter och det ökade sakta under hela kvällen. Johan i sin Omega trivdes i hård vind men var lite efter oss andra denna kvällen.

I mål var vi först tätt följd av Göran. Sedan var andra J/70 några minuter efter. Sist gick Omegan in.

På vägen in frågade Göran mig varför vi startade 30 sek för tidigt? Det visade sig att våran klocka gick 30 sek fel. Och med en diskussion bestämdes det att vi fick en DNS.

Magnus styrde båten som en Jolle och vi seglade helt klart bäst denna dagen.

På beräknad tid vann team Gullan J/70 före Göran. omegan kom någon minut efter Göran.

/Mårten