Kappsegling Saltis med J/70 170507

Båda J/70 båtarna var på Saltis med sina ordinarie team ombord. Vädret var fint men svalt och vinden måttlig. Ace Of Base gick bäst denna dagen av EBK båtarna. Team Gullan var med i många kappseglingar men har försatt problem med höjden på kryssen och troligtvis lite fel vägval och tappade distans bakom oss på slutet av racen. De liksom vi har det trögt i starterna. Men de är på gång och de var deras första regatta för i år och de har kommit betydligt närmre oss i år. De är oftast strax bakom oss i mål men allt gör många båtar däri mellan.

i år har Jonas och Janne skiftat plats i båten.  Detta skifte har gjort oss bra då Jonas är mer aktiv i trimning och allt som händer i båten. När jag har fötterna utåt hjälper han till med fock trimmet mer än Janne gjorde. Dessutom hinner han med att ta taktiken. Jonas väger mindre än Janne vilket gör att hans arbete nere i båten inte påverkar lutningen i båten lika mycket som Janne gjorde. Nackdelen är att vi har en tyngre rorsman som ger lite sämre balans i båten längdled.

/Mårten