Torsdag SRS 91/5

Vinden var sydlig med lite inslag av ost 3-5 m/s. 5 båtar kom till start vilket betyder att vi saknar några båtar. Banan var lagd för att gynna båtar utan undanvindssegel, mao start utanför Sandudden-Sturehov-gröna utanför Lundhagen-västra startbojen-Sturehov-mål. Vid första rundningen av Sturehov rundar de båda J/70 båtarna först, sedan Tomas/Stig, Ester och sist Johan på sin Omega 30. Båda J/70 sätter gennaker bort till gröna även om de får gå lågt och gå dikt bidevind till rundningen av gröningen. Ester, utan gennaker denna kväll, segar sig förbi NF’n medan Omegan tappar en del. På returen till västra startbojen är det sträckbog för alla och Ester är ikapp J/70’orna vid Fantholmen. Sedan öppnar det upp till märket och J/70’orna sätter gennaker sista biten och rundningen blir tajt men jag tror att Gullan rundade först. NF’n tar in på Ester mellan Fantholmen och rundningen. På andra kryssen tuffar alla på utan större förändringar. Vi på Ester tabbar oss vid 2 ’a rundningen av Sturehov och får snurra då vi nuddade märket. J/70’orna jobbar hårt på gennakerbogen till mål där Tonys Gullan gäng skär linjen 2 sekunder före Janne/Mårten. Intressant att det skiljer mindre än 1 minut mellan 2’a och 4’e plats. Sedan måste man återigen lyfta på hatten till Tomas/Stig för fin segling! Kvällens resultat:

1. Tomas/Stig NF 1:01:30

2. Janne/Mårten J/70 1:03:32

3. Alex/Tudor/Lennart Gemini 2000 1:04:15

4. Tony/Jens/Anders A/Lasse A J/70 1:04:25

5. Johan C/Lukas C/ Omega 30 1:11:33

// Alex