606 NM slutsumering

Det är bara att konstatera att vi inte räcker till. för att slåss om ädlare medaljer. Vi har okej båtfart men inte extremt bra som andra och vi är inte bäst på att starta. Hur som helst vädret har varit toppen denna helgen och vindarna något försvaga. Det är inte ofta man seglar i t-shirt. Helt underbart att få uppleva härligt väder på sjön. Sista dagen började vi lite svagt i först seglingen men med en riktigt bra rundning och taktik från Janne lyckades vi ta 5 båtar sista rundningen inför halvvindsmålgången. Sista rundningen är väldigt viktig och har kan man ta eller förlora många placeringar i detta täta gäng. Vissa race är det ca 2 minuter mellan ettan och 28. Sista racet funkade inte starten och vi görs äkte starta i lovart men fick inte plats och det var svag vind i starten och det tog ca 2 minuter för oss att komma upp till startlinjen sedan var vi hopplöst efter och vi lyckades endast segla om en båt under racet och vi gjorde alla klassiska misstag man kan göra ex. segla på fel bog på kryssen för att chansa. Till slut kom vi 18 (29) vilket inte är jätte bra. Simon och Ulf hade ingen bra dag utan de tappade från fjärde till 7 placering. /Mårten