Torsdagssegling 8/5

Då var säsongen igång! Seglingssuget var uppenbarligen stort för vi blev 6 båtar med 16 seglare på startlinjen. Tyvärr så dog den lilla västvind som fanns vid banläggningen ut till starten och den utlovade sydvinden dök aldrig upp, så det blev ett race i näst intill stiltje. Starten togs av Alex/Tudor (606) följd av Robban/Tony (Hanse 370), sedan tror jag att det blev Bosse A/Johan/? (Dynamic 43), Mårten/Kenta/Uffe (Nova), Lasse/Janne/Lovisa (Arcona 370) samt Göran/Niklas/Anders (Elan 37). Men Göran, skall man verkligen göra två slag efter skottet för att komma över mållinjen?. Den lilla vind som nu fans var av nordlig karaktär och det gick att sträcka till första rundningen vid Ekerö kyrka. Arconan gick som tåget (kan de ha toppat över 2 knop?) och rundade först. Hansen rundade som tvåa, den gick bra med nya code seglet, Dynamic’en trea, Nova’n 4, 606 5 och Elan’en sist. Arcona’n parkerade dock efter rundningen varvid Hansen gick upp i ledning! Fram till Sturehov gick Novan bäst med sin spinnare och det blev en tät rundning med Dynamic’en först, sedan Nova’n, Hanse’n och sist Arcona’n i den gruppen. Denna grupp tog även med sig vinden för 606’an och Elan’en fick en seg rundning med stundtals ingen fart alls. det fyllde trots allt i med någon sorts östlig fläkt som vred mot nord så alla kunde till slut glida in över mållinjen. Först i mål kom Dynamic’en som tjoade så det hördes över hela fjärden, kanske tom Annika hemma i Sommarstaden?. Hanse’n var 2’a, och Nova’n 3’a. På beräknad tid blev resultatet följande: 1. Mårten/Kenta/Uffe Nova 2. Bosse A/Johan/? Dynamic 43 3. Robban/Tony Hanse 370 4. Alex/Tudor 606 5. Lasse/Janne/Lovisa Arcon 370 6. Göran/Niklas/Anders Elan 37 Resultat // Alex