606 SM i Råå

SM i 606 gick i år i Råå. Salta gubber är en förkortning om SM. Det var mog det bästa SM i 606 som jag har varit med om när det gäller vind. Endast vid ett fåtal tillfällen var gasten tvungen att gå ner i lä. Det var också ett av det plaskigaste vattnen och givetvis ström. Patriks var tvungen att segla SM utan sin valiga Malmnlast. Malmen kunnde inte segla SM i år. Första dagen gjorde Patrik två bra och två mitten seglingar och var klart bättre än Janne/Mårten och Simon. Simon gick inte riktigt bra och i andra seglingen vart det tjuvstart och tredje gick de på bojen och blev diskade. Själva gick vi uselt i två race och två godkända. Vi kom som vanigt inte iväg i starten och då vart vi tvungen att söka fri vind på kanterna och där är det 50% chans att välja fel väg. Vi hade samma båtfart som övriga seglare men gjorda allt för många fel denna dagen. Sista racet valde vi rätt sida och gjorde minde misstag och kom in på en 12 plats. Vi gjorde dessutom en hel del missar vid rundningarna och tappade placeringar. Dag två gick Simon och Patrik inte särsilt bra. Vi gjorde två riktigt dårliga seglingar men en hade vi lite flyt och var på rätt sida när ett 30 graders vrid kom och vi kom in på en 6 placering, vilket var dagens höjdpunkt. Sista dagen gick vi ifatt Patrik med 18 poäng men vi kan inte riktigt ikapp. Simon/Nicklas gav upp och åkte hem. Sista racet var det friska vindar och mycket skvalpig och det var minst 10 båtar som inte var med. Vi och Patrik gick åter på felsida och tappade i racet. Vi tog sednan några båtar innan mål medan Patrik kom åter på fel sida och höll sin placering. Placering: Patrik 21(38) Mårten/Janne 22(38) /Mårten