606 måndag med sköna profiler

Västliga vindar är optimala på Kyrkfjärden. När de dessutom blåser med en styrka på som mest upp till ca 6m/s så blir en måndag kväll riktigt trevlig. Efter några sena avhopp blev vi 4 båtar till start och kvällen bjöd på 3st race. Mårten och jag lyckas spika samtliga race. Känns som att vi hade lite bättre fart än klubbåtarna och lyckades med vägvalen bättre än 346. Westh i 346 seglar stabilt och får serien 2-3-3. Nicklas/Lars i klubbåt har det trögt i första och kommer 4a, sedan tar de 2st 2a platser. I andra race har vi en tajt kamp mot mållinjen och i sista gippen får vi övertag och är ca metern före i mål. I den den andra klubbåten seglar Johan V Sydov med Micke Olsen. De har viss ovana med båt och får serien 3-4-4

Värt att notera är den seglingserfarenhet som fanns på Kyrkfjärden på denna kväll, det var en Americas Cup seglare mot en Whitbread seglare. Tommy Westh seglade Americas Cup på R12an Sverige med Pelle Pettersson och Micke Olsen seglade Whitbread med The Drum och var dessutom med när de tappade kölen under Fastnet Race 1985.

Kommande vecka kör vi en sista måndag för säsongen. Kom i tid då mörkret lägger sig snabbt nu.