SRS Torsdag 14/6

5 båtar kom till start. Uffe med Hanse 430e, Göran/Niklas i en Elan 37, Lasse A/okänd på Carerran, Mårten med Novan samt Alex med dotter Emma på Omega 30. Alla körde utan spinaker. Vinden var cirkus SSV och svag, orkade som mest upp till max 3 m/s och svagast var det som vanligt på slutet för köbåtarna.

Det blev trångt vid lovartsflaggan i starten. Carerran körde en grosshandlar start, tog senare ett straff för det, och Alex/Emma tryckte Uffe utanför linjen. En händelserik startmed nadra ord. Trots omstarten var Uffe först till Sturehov, med Carerran som tvåa, sedan Göran/Niklas, Mårten och sist Alex/Emma. Carerran tog sitt straff efter rundningen men höll ändå undan för Göran /Niklas. Inte förän vid 3’e Sturehovs rundningen kom Görann /NIklas om Lars.

Alex/Emma hade en bra 3’e kryss och haöverade avståndet till Mårten men det riktiga slaglägget ville inte infinna sig. Skyller på att det var premiär seglingen för säsongen.

Resultat:

  1. Uffe
  2. Göran/Niklas
  3. Lars/??
  4. Mårten
  5. Alex/Emma