Gullviverallyt

Gullvive rallyt är en jätte rolig segling med massa båtar. Man kappseglar under fyra dagar i Stockholmskärgård. Det är varierande vägval och många seglar med spinnaker. Meningen är att man ska prioritera famlije kappsegling med standard båtar. Många båtar kör med småbarn andra består att pensionärer och vissa kör två andra har stora besättningar. Många namnkunniga seglare är med. Nils virving, Valter Saristo, Bröderna Forslund, Per Lindforss, Johan Granath, Anna Drogge, Parallet med dessa goda seglare finner man båtar som kappseglar för första gången. Det är mäktigt att se när 100 båtar passerar mållinjen. Man startar efter bakvänt lys och först i mål vinner. Sedan räknar man om efteråt total efter SRS och hela seglingstiden.

Det skulle vara roligt om flera EBK båtar vill ställa upp näste år för det är verkligen en trevlig segling.

I år var Simon med på vinnarbåten en Omega 10 själv vart det totalt en 26 (101) placering med Novan. Oftast allt för långt efter täten. Bästa båttyp i år var NF och Nisse V vart tre med sin båt.

/Mårten