Torsdag 110526

Ännu en kväll på sköna Kyrkfjärden. Lugnare idag än igår, då man fick agera sjöräddning för lasrar och optimister. Vinden låg på 3-6 m/s. Till en början från syd, för att under racet vrida mot sydost. Banan var lagd för kryss över till Sturehov från starten vid Sandudden, nu var det bara första varvet där den tesen stämde in .På varv 2 och 3 var det sträckbog mot Sturehov. Förutom denna bog rundade vi på varv1 gulingen vid Norsborg och på varv 2 och 3 lysbojen vid Fantholmen.

Tomas F & CO vinner för 3e gången i rad efter fin segling, gick rätt på första (och då ända pga vindvridet) kryssen, sedan satt spinnen när den skulle.

Hasse H seglade själv med Athenan och fick upp farten allt mer under racet. Det kom att räcka till en 2a plats.

Alex och Jag hade en tät kamp med Mårten och Linnea banan runt i 2st 606or. Det skillde aldrig mer än några båtlängder och som så många gånger förr drar Mårten ett längre strå än mig och är några sekunder före i mål. Hmm, det får snart bli ändring på den där ordningen…

Janne M och Robban N är de övriga deltagarna i dagens segling.

Resultat kommer på hemsidan

/Janne