Pall plats på Mälarvarvet

För första gången under Mälarvarvets 4 åriga historia kom en EBK på på pallplats. Det var Tomas Furrer som visade att segern i torsdags inte var en tillfällighet, då han under lördagens Mälarvarv följde upp det med en 3e plats bland 46 båtar. Väl seglat Tomas !

Mycket bra seglade också Bosse Sjögren och kom in på en fin 11e plats, vilket måste vara Bosses bästa insats hittils i EBK sammanhang.

Resultat listan finns del på Mälarvarvets hemsida

Mälarvarvet bjöd i år på en härlig segling med fint väder och framför allt bra med vind. Det var en lång utslagsgivande kryss längs Röskärs och Kyrkfjärden bort till Kanan, här gällde det att hitta rätt i de stora vrid som kom framför allt ute på kanterna av fjärden. Banan gick sedan ned till Slagsta upp till Fiskarholmen, där de dessvärre hade avkortat banan (hade gärna seglat vidare till Drottningholm…) och man vände tillbaka till målet vid Jungfruholmarna.

Väl i land bjödes det på strömmingsmacka och öl, vilket kännes helt rätt. Senare var det middag, samt mingeloch dans i Götas klubbhus. Här hade EBK vår del av arrangemanget och bemannade baren. Tomas och Bosse skötte detta som om de aldrig gjort annat !