Idelfix too på Watski 2 star del 2

Nu är vi i Visby. Det blev ganska lätt ut till Landsorts angöring, och precis platt läns vilket ju inte är helt optimalt med gennaker, vi försökte segla på 150 160 grader efter ett tag testade vi att saxa i stället och då ökade VMG med nästan en knop så det borde vi gjort tidigare, snittade någonstans 6-7 knop. Månklart och ganska kallt men med vinden i ryggen är det helt ok. Rundade Landsort angöring 0101 och fick en underbar sträck mot Visby.Kapten fick ledigt och jag stod i mörktet (så mycket mörker det blev i månljuset och seglade 8 knop i knappt 6M/S för genua vinden var iskall men fantastiskt fin segling. . Vid fyra-tiden var det helt ljust och vi åt lite frulle och bytte plats (jag somnade som en stock) vinden mojande lite men i stort har vi gjort runt 7 knop ända till vi kunde känna lukten av visby då det blev punka. Vid målgång blåste det 1.4 M/S. Hur som vi ligger just nu 5 i vår klass men bara 35 sek efter den som leder så det är väldigt jämnt. Känns dom vi går bättre mot än med vinden. Nästa ben som som vi startar 17:16 ser också att att kunna bli en sträckbog, bra för oss i så fall.

Vi kanske hörs från Oskarhamn

Leffe & Uffe