Stort manfall i Stenungsund

Nu när dagens resultat är publicerade kan man se att det var stort manfall. Polly i SWE 424 saknade gastar och åkte inte ner till Stenungsund. Övriga båtar var ute på vattnet. SWE 201 knäckte sin mast vid övre vantinfästningen redan vid utseglingen. Vi (SWE 869) valde att gå in utan att starta. SWE 271 och SWE 243 (listad som SWE 54 i resultatlistan) krockade i första starten. SWE 243 är i stort behov av reparation (se bild i förra bloggposten). SWE 271 följde med in till land och gick inte ut igen. SWE 208 kapsejsade på första länsen. Vet inte varför SWE 886 avbröt första seglingen. SWE 202 och SWE 256 gick in efter vi hade åkt från hamnen. Ungefär hälften av båtarna avbröt seglandet av en eller annan anledning. Bara fyra båtar fullföljde alla av dagens fyra seglingar.
Leder efter första dagen gör SWE 811 tätt följd av SWE 909.