606 seglingen på Lidingö…

Nja, det blev väl ingen fest och galaföreställning av oss EBKare under helgen delsegling i 606orna rikscup.
Alla båtar relatvit långt ned i den 26 båtar starka resultatlistan efter diverse mindre bra insatser.
Första dagens 4 race var i mycket blåsiga förhållanden. Mårten&Göran får till det hyggligt och har en 7a som bäst. Babordskanten var gynnad i alla race och av någon anledning alltid speciellt direkt efter start. På SWE631 noterade vi hur bra babordkanten var i första racet och i andra förstod vi att det inte var en slump, så i 3e och 4e racet bestämnde vi för att ta oss ut till babord. Men inte till vilket pris som helst och några gånger blir vi täckta och tar några korta slag innan vi är ute till babord, fast då är vi båda gångerna redan långt efter de som startat längst i lä och sedan konsekvent gått ditåt och i de sista racen gjorde många det. Så kan det vara, det där är grejor man måste bli bättre på. Att läsa vindar och vrid och sedan konsekvent följa sin taktik utan velande.
Söndagen blir roligare för oss. Det är 3 seglingar i betydligt lättare vind och vi är med i matchen en bra bit högre upp i fältet i samtliga seglingar. I söndagens första race bankar vi ned en milstolpe i vårt 606seglande, då vi faktiskt leder uppe vi första rundning. Senare kom vi att sluta 6a racet, vilket ju är det bästa vi gjort i nationellt motstånd. Söndagens vindar var också luriga och det gällde att hitta stråken där det var mer vind. Generellt tyckte vi stybordskanten hade mer vind och vi letade oss ofta dit, vilket betalde sig ganska bra.
Simon&Linn hade tung lördag, vilken jag antar ändå räddades lite då gamla 606an blev såld till kvällen till en gast på en annan båt i regattan . Sedan fick ni ju en fin avslutning på söndagen och kunde åka hemåt med en färsk 12e plats i minnet från sista racet.
Göran&Mårten får komma ihåg lördagen istället, för söndagen gick inget bra och det avslutades med en tjuvstart. Tyckte ni kryssade väldigt fint i den hårda lördagsvinden, båten gick väldigt plant.
Men det kommer nya race och vi får ta med oss det possitiva att vi alla var uppe och nosade på topp 10 någon gång och också det är ett trendbrott. Sedan gäller det ju bara att bli lite stabilare i alla förhållanden.
Resultat och bilder finns HÄR
/Janne